Om

Jag är grundskollärare, år 1-7, med inriktning Sv/SO och engelska. Under mina 16 år som lärare har jag undervisat barn i samtliga sju årskurser. Jag har dessutom mött barn i förskoleklass och arbetat med dem kring sagoberättande och författande. Just nu arbetar jag i en årskurs 1.

Jag har ett stort intresse för ämnet svenska och har arbetat kreativt och nyskapande med språkets alla delar – läsa, tala, skriva –  under alla år. För mig har lusten att kommunicera språk med andra alltid stått i centrum.

När jag startade den här bloggen för snart ett år sedan hade jag för avsikt att följa upp och utveckla min egen läs-och skrivundervisning genom att blogga om mitt arbete med eleverna under bloggtiteln ”Skriv för livet”. Det blev en rivstart med åtta inlägg innan det blev stopp. Implementeringsprocessen ute på skolan upptog mycket tid och som nyckelperson blev jag extra delaktig i processen genom att gå utbildning, planera studiedagar och läsa på inför miniföreläsningar. Till det kom allt arbete med att sätta sig in i pedagogiska planeringar och nya kunskapskrav. Jag tappade lite av det fokus jag hade hoppats kunna lägga på min läs-och skrivundervisning, men utan att processen stannade av helt.  Jag var ju nyfiken på bloggen som verktyg och startade Klassloggen samtidigt som Skriv för livet. Klassloggen har följt upp elevernas och mitt arbete under året som gått och har fungerat som en länk mellan hem och skola. Visserligen har den inte varit det elevverktyg som jag vill att det ska vara, men målsättningen är att den ska bli det. Under året som gått har jag däremot själv hunnit bli bekväm med bloggen som verktyg och har lärt mig dess fördelar som kommunikationkanal. Den kunskapen hoppas jag ska komma till nytta i mitt fortsatta förändringsarbete.

Därmed tar jag jag initiativ till en nystart av den här bloggen. Jag har för avsikt att under kommande läsår, när jag återigen tar emot en etta, förändra och utveckla min läs-och skrivundervisning. Jag vill använda datorn som ett redskap i undervisningen och bli bättre på att integrera läsandet med skrivandet. Läs mer om mina tankar under rubriken ”Läs- och skrivprojektet”.

Marie Norgren, 24 augusti 2012

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s